Sizin için yer ayırdık
Sizin için ayırdık
reklam
Ana Sayfa Genel, Yaşam 11 Eylül 2025 11 Görüntüleme

Akyurt’ta kaçak köfte operasyonu yapıldı

Akyurt’ta Kaçak Köfte Operasyonu: 11 Ton Et ve Ürün Ele Geçirildi

Ankara’nın Akyurt ilçesinde sağlıksız koşullarda köfte üretimi yaptığı belirlenen üç işletmeye eş zamanlı operasyon düzenlendi. Akyurt Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; Ankara İl Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Akyurt İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin katıldığı baskınlarda toplam 11 bin 250 kilo et ve tavuk ürünü ele geçirildi. Piyasa değeri yaklaşık 14,5 milyon TL olarak hesaplanan ürünler arasında; 2 bin 931 kilogram piliç köfte, 640 kilogram tavuk eti, 4 bin 240 kilogram dana yağı, 1.440 kilogram dana eti, 120 kilogram dana sucuk, 230 kilogram hindi eti, 80 kilogram tavuk derisi, 2 bin 225 kilogram galeta unu ile çok sayıda etiketsiz ürün ve çeşitli kimyasal maddeler bulundu.

Yapılan incelemede, üretimlerin hijyen koşullarına aykırı ve insan sağlığını tehdit edecek nitelikte olduğu belirlendi. Numuneler laboratuvar analizine gönderildi, uygunsuz olduğu tespit edilen ürünler imha edildi. Üç işletmenin faaliyetleri geçici süreyle durdurulurken, olayla bağlantılı iki şüpheli gözaltına alındı.

Soruşturmanın sürdüğü, benzer kaçak ve sağlıksız üretim faaliyetlerine karşı denetimlerin sıklaştırılacağı öğrenildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Tasarım | www.aksiyonreklam.com