reklam
Akyurt yüzme havuzu ve gençlik merkezi hizmete açılıyor

Akyurt yüzme havuzu ve gençlik merkezi hizmete açılıyor

Akyurt'ta Beyazıt Mahallesinde inşaatına başlanan çok amaçlı spor salonu, gençlik merkezi ve iki ayrı yar
reklam
Ana Sayfa Eğitim, Genel, Son Dakika 4 Ekim 2016 2589 Görüntüleme

ÖSYM’den Akyurt’a Elektronik Sınav Merkezi

ÖSYM, önceden Bit Pazarı olarak bir süre alışveriş merkezi olarak işleyip daha sonra kapatılan bölgeye aynı anda 5 bin adayın elektronik sınava girmesine olanak sağlayan Esenboğa Elektronik Sınav Merkezini hizmete açtı.

ÖSYM, aynı anda 5 bin adayın elektronik sınava girmesine olanak sağlayan Esenboğa Elektronik Sınav Merkezi’ni hizmete açtı.

Çubuk Yolu’nda bir süre alışveriş merkezi olarak kullanılan ancak daha sonra kapanan bina ÖSYM tarafından sınav merkezine dönüştürüldü.

Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş açıklamasında “İlçemize birçok büyük yatırım kazandırdık. Bu bina da onlardan bir tanesi oldu. Yetkililer dünyadaki en büyük elektronik sınav merkezinin Akyurt’ta olduğu bilgisini verdi. Ülkemiz ve ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

ÖSYM, bir süredir yürüttüğü faaliyetler kapsamında, büyük kapasiteli yeni bir elektronik sınav merkezi hizmet binasının altyapı çalışmalarını tamamladı.

2 yıl önce başlatılan ilk elektronik sınav (e-sınav) uygulamaları kapsamında e-YDS sınav uygulamasını hayata geçirilmişti. Sınavlar öncelikle ÖSYM bünyesinde oluşturulan elektronik sınav merkezinde yürütüldü ve ardından başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere yurt içerisinde yaygınlaştırıldı.

ÖSYM Esenboğa e-sınav Merkezi adıyla hizmete giren binada aynı anda 5 bin adayın elektronik sınava girebilmesine imkan sağlanıyor. ÖSYM’nin yeni sınav merkezinde, 500 aday bu ay yapılan e-YDS’ye alındı. 15 Ekim’de yapılacak sınavda ise bin 700 kişilik bir kapasite hayata geçirilecek. Bu sayının kasım ayında 3 bine, aralık ayında ise tam kapasite olan 5 bine çıkarılması hedefleniyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
Tasarım | www.aksiyonreklam.com