reklam
Akyurt medikal fabrikasında yangını çıktı

Akyurt medikal fabrikasında yangını çıktı

Akyurt serbest fabrikalar bölgesinde, medikal malzeme üretimi yapılan bir fabrikada çıkan yangın kontrol
reklam
Ana Sayfa Genel, Son Dakika, Yaşam 17 Haziran 2023 577 Görüntüleme

Hilal Ayık’tan sel afeti öncesi ve önlemi için genel çağrı

Ankara’da aniden bastıran sağanak ve dolu yağışı sonrası Akyurt ilçesini de sel bastı.

Ankara’da yaklaşık 15 gündür aralıklı olarak devam eden sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Kuvvetli sağanak sonrası oluşan sel yolda bulunan sürücülere zor anlar yaşattı. Öğle saatlerinde başlayan sağanakla beraber Akyurt ilçesinde buluna Kızık köyü sel sularına mahkûm oldu. Yağışların şiddeti ile birçok sokak ve cadde göle döndü, araçlar yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Akyurt ilçesinde geçtiğimiz sene de 2 kişi sel sularına kapılarak hayatını kaybetmişti.

Birçok şehrimizde bir süredir devam eden yoğun yağışlar Akyurt İlçesi’nde de yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Son olarak bugün Kızık Mahallesi’nde de sel baskınları yaşandı.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ise yoğun yağışlar sonrasında bir açıklama yaparak ASKİ’ye çağrıda bulundu. İşbirliğine hazır olduklarını vurgulayan Ayık, “Zararın neresinden dönsek kardır diyerek hep birlikte önleyici çalışmalara başlayalım. Biz paydaş olmaya hazırız. Vatandaşlarımızın aynı mağduriyetleri yaşamaması için sizleri yetkilerinizi kullanmaya ve sorumluluklarınızı yerine getirmeye davet ediyoruz” sözleriyle kurum yetkililerine çağrıda bulundu.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ilçeyi etkisi altına alan yoğun yağışlar sonrasında ASKİ’yi eleştirdi. Sosyal medya hesaplarından yapmış olduğu paylaşımla ASKİ’nin gerekli tedbirleri almadığını dile getiren Ayık, 12 Haziran 2022’de yaşanan sel felaketini hatırlatarak, “Aradan tam bir yıl geçti ve ASKİ ne yazık ki Karacalar’da ki dere ıslahı dışında hiçbir yerde önleyici faaliyette bulunmadı. Yetki alanımızda olmamasına rağmen önleyici çalışmalarda bilfiil görev aldık. Dere yatakları, DSİ ve Belediyemizin temizlediği şekliyle kaldı. Sel sonrasında Tatar Çayı’nda biriken çöpleri toplamamız günlerimizi aldı” ifadelerini kullandı.

Ayık’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde; “Öncelikle bugün yaşanan taşkınlardan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Keşke yetkili kurum olan ASKi gerekli tedbirleri alsaydı da biz de bu durumla tekrar karşı karşıya kalmasaydık. 12 Haziran 2022 tarihinde Akyurt’umuzda bir sel felaketi yaşandı. İlçemiz ciddi miktarda yağış aldı ve yıllardır akmayan derelerde taşkın oldu. O dönemde 10 gün boyunca ASKi de dahil olmak üzere tüm kurumlar ile uyum içerisinde çalıştık. Yaşanan sel beklenmedik bir durumdu ve afetten siyaset devşirilemez diyerek herhangi bir söylemde bulunmadık.

Aradan tam bir yıl geçti ve ASKİ ne yazık ki Karacalar’da ki dere ıslahı dışında hiçbir yerde önleyici faaliyette bulunmadı. Yetki alanımızda olmamasına rağmen önleyici çalışmalarda bilfiil görev aldık. Dere yatakları, DSİ ve Belediyemizin temizlediği şekliyle kaldı. Sel sonrasında Tatar Çayı’nda biriken çöpleri toplamamız günlerimizi aldı. Büyükşehir Fen İşleri ve asıl sorumlu ASKİ’den birlikte temizlemek için ekip desteği istedik, göndermediler. 18 Mayıs 2023 tarihinde mahallelerimizde tekrar taşkınlar yasandı. Bu mahallelerimizden biri de bugün de sel sular altında kalan Kızık’tı. Kızık mahallemizde dere yatağının bir kısmı yol olarak kullanılmış ve maalesef kapanmıştı.

18 Mayıs 2023 tarihinde ASKİ’yi arayıp dere yatağını birlikte hızlıca tekrar açmayı teklif ettik ve “Dere yatağına DSİ’den izin almadan dokunamayız” cevabını aldık. ASKİ’nin önleyici hiçbir çalışmasının olmadığını tekrar anlamış olduk. Aksi takdirde DSİ görüşü çoktan alınmış ve bu görüşe göre planlama yapılmış olması gerekirdi. Bahsi geçen dere yatağını Akyurt Belediyesi olarak tekrar temizledik. Dere yataklarını sadece temizlemek yeterli midir? Tabii ki hayır. Kalıcı bir çözüm için ıslah edilmesi gerekmektedir.

Asli görevi tedbir almak, önlemek, dere ıslahı yapmak olan ASKi ne yazık ki sadece afet anında müdahale etmekten öteye gidememiştir. Değerli ASKİ yöneticileri, battı balık yan gider demek yerine, zararın neresinden dönsek kardır diyerek hep birlikte önleyici çalışmalara başlayalım. Biz paydaş olmaya hazırız. Vatandaşlarımızın aynı mağduriyetleri yaşamaması için sizleri yetkilerinizi kullanmaya ve sorumluluklarınızı yerine getirmeye davet ediyoruz”diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
Tasarım | www.aksiyonreklam.com