reklam
Akyurt medikal fabrikasında yangını çıktı

Akyurt medikal fabrikasında yangını çıktı

Akyurt serbest fabrikalar bölgesinde, medikal malzeme üretimi yapılan bir fabrikada çıkan yangın kontrol
reklam
Ana Sayfa Ekonomi, Genel, Güncel 11 Eylül 2023 601 Görüntüleme

Akyurt sanayici iş insanlarından istişare toplantısı

ASO, Akyurt Sanayici ve İş İnsanları Derneği ile birlikte Akyurt’ta iş insanları istişare toplantısının ikincisi Akyurt’ta yapıldı.

Toplantıda, ilçede faaliyet gösteren sanayiciler, sorunlarını ve taleplerini, ilgili mercilerin yöneticilerine ilettiler.

Akyurt Sanayici ve İş İnsanları Derneğinin de katkılarıyla ASO Başkanı Seyit Ardıç’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık da katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ASO Başkanı Seyit Ardıç, artan nüfus ve hızlı kentleşmenin ekonomik fırsatları olduğu kadar sorunları da beraberinde getirdiğine dikkat çekti, “Kentsel gelişmenin planlı bir biçimde gerçekleşmesi ve altyapı yatırımlarının doğru alanlara yöneltilmesi, kentlerin ekonomik büyümelerini sürdürebilmeleri için zorunludur” dedi.

Üretebilme kabiliyetinin Ankara’nın her bir bölgesine yayılması için belediyeler ile iş dünyasının iletişimin önemli olduğunu vurgulayan Ardıç, istişare toplantılarının ikincisini 300’e yakın sanayi kuruluşunda 30 bini aşan istihdam sağlayan Akyurt’ta yaptıklarını belirtti.

“HEDEF SANAYİ VE TEKNOLOJİDE LİDER ANKARA”

Ankara Sanayi Odası olarak Ankara’yı sanayi ve teknolojide lider yapmak vizyonu doğrultusunda yoğun faaliyetler yürüttüklerini anlatan Ardıç, üyelerinin sorunlarını gidermek ve Ankara sanayisinin rekabet gücünü artırmak için sorun ve talepleri üst düzey mercilere ilettiklerini söyledi.

Ardıç, “Üyelerimizin sorunlarını ilgili kamu ve özel kurum, kuruluşların üst düzey temsilcilerine doğrudan iletmelerini sağlıyoruz. Oda’mız tarafından düzenlenen toplantılar aracılığı ile ilgili tarafların bir araya gelmeleri için organizasyonlar düzenliyoruz” dedi.

Meselelere çözüm odaklı yaklaşarak ilgili bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları ve tüm paydaşlarla birlikte hareket ettiklerini belirten Ardıç, “Hiçbir ayrım gözetmeksizin, tüm farklılıklarımızı bir kenara koyarak Cumhuriyet’imizin 100. yılında Ankara’mızı sanayinin de başkenti yapmak için taşın altına elini koyan herkes ile birlikte yürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha sonra kürsüye gelen AKSİAD Başkanı Murat Karakaş ise Akyurt’un Ankara’nın en büyük sanayi bölgelerinden biri haline geldiğine belirtti.

AKYURT’un son zamanlarda sanayileşme adına görülmemiş bir hızla büyüdüğünü ve dünyanın birçok ülkesine ihracat yapan fabrikalarının bulunduğunu ifade eden Karakaş, “Bu büyümeyle beraber bölgemizde yeni sorunlar ortaya çıkarmaktadır. Bu nedenle başta personel ve ulaşım olmak üzere; altyapı, elektrik, su ve doğalgaz tedariği açısından daha büyük yatırımlara ve hizmetlere ihtiyacımız var” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Ankara’da üretimin ve istihdamın artması için büyükşehir belediyesi olarak organize sanayi bölgelerine ve iş dünyasına her zaman destek olduklarını söyledi. Yavaş, herkesin iyi bildiği, eğitimini aldığı işte çalışmasının çok daha verimli olacağını belirtti.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık da belediye olarak sanayicinin her zaman yanında olduklarını söyledi. Akyurt’ta faaliyet gösteren firmaların ciddi oranda ihracat yaptığını ifade eden Ayık, “Bu bizim gurur, övünç kaynağımız. Biz her zaman sanayimizde yapılan üretimle gurur duyuyoruz. Biz de bu başarıda, bu çorbada tuzumuz olsun istiyoruz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, ASO Başkanı Seyit Ardıç ve ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Akyurt Haber Gazetesi

Akyurt Haber Gazetesi

reklam
reklam
Tasarım | www.aksiyonreklam.com