reklam
Akyurt yüzme havuzu ve gençlik merkezi hizmete açılıyor

Akyurt yüzme havuzu ve gençlik merkezi hizmete açılıyor

Akyurt'ta Beyazıt Mahallesinde inşaatına başlanan çok amaçlı spor salonu, gençlik merkezi ve iki ayrı yar
reklam
Ana Sayfa Genel, Güncel, Son Dakika 13 Mayıs 2016 1444 Görüntüleme

Akyurt Panelde Masaya Yatırıldı

Ankara’nın en hızlı büyüyen ilçesi Akyurt’un bu gelişiminin başlangıç noktası, bu günlere gelişi ve yarınları, Ankara Kulübü Derneği Akyurt Şubesi’nin düzenlediği geniş katılımlı bir panelde ele alındı.

Kültür Merkezi Necip Fazıl Konferans Salonu’nda düzenlenen panelin moderatörlüğünü Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan yaparken, panelistler ise Sağlık Eski Bakanı Halil Şıvgın, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ve Eski Belediye Başkanı Fedai Yağcı oldu.

Panele İlçe Kaymakamı Tuğba Yılmaz’ın yanı sıra Akyurt’taki idari amirler ve Ankara’nın diğer ilçelerinden bürokratların da katılması dikkat çekti.

Akyurtlu seğmenlerin oyunlarıyla başlayan panel, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan’ın Akyurt ile ilgili önemli tarihi bilgiler paylaşmasıyla açıldı.

İLÇE OLMAK İÇİN ÇOK UĞRAŞTIK

Panelde ilk söz alan Belediye Eski Başkanı Fedai Yağcı, 1961 yılında yerleşimlere isim verilirken, adı Ravlı olan nahiyenin Akyurt adıyla adlandırıldığını, 1971 yılında ise o zamanın Nahiye Müdürü Nurettin Cankurtaran ile birlikte Akyurt’un belediye statüsüne kavuştuğunu söyledi. 1977 yılında yapılan seçimlerde aday olarak başkan seçildiğini anlatan Yağcı, zamanın imkanlarını göz önünde bulundurarak su kuyuları, hibe alınan otobüsler ve hükümet yardımları ile su, ulaşım ve altyapı çalışmalarını yürüttüklerini anlattı. İmar çalışması ve dumansız sanayinin Akyurt’a getirilmesinde önemli işler yaptıklarını aktaran Yağcı, bugün de Akyurt’un dumansız sanayide öncü olmaya devam ettiğini belirterek, Başkan Gültekin Ayantaş’a teşekkür etti. 1987 yılında tekrar başkan seçildiğini belirten Fedai Yağcı, 1990 yılında 120 ilçe ile birlikte Akyurt’un da ilçe olduğunu, çevre ilçelerden de önemli baskılar görmeleri sonucu bu sürecin zorlaştığını ancak sonuçta Akyurt’un durdurulamaz büyümesinin önünün açıldığını söyledi.

Akyurt Belediye Başkanlığı’nı 12 yıldır yürüten Gültekin Ayantaş, konuşma sırası kendisine geldiğinde “2004 yılında göreve geldiğimizde Akyurt köy görüntüsündeydi. Geçmişte görev yapan başkanlarımızın hepsinin çalışmaları da Akyurt’u daha güzel bir ilçe yapmak içindir. Taş üstüne taş koyan herkese teşekkür ediyorum. En önemli eksiklerimizden başlayarak tek tek sorunları giderdik. Altyapı, doğalgaz gibi temel sorunlarımız artık yok. Yeşil alanda Ankara’da birinciyiz. Kişi başı 30 metrekare yeşil alan ürettik ve 53 tane park yaptık. Ganinin Ağıl’da baraj inşaatımız başladı. Bir park da oraya geliyor. Spor salonumuz, futbol sahamız bugün ihtiyacımızı fazlasıyla karşılıyor. Kültür Merkezi ve Kültür Park halkın en güzel vakit geçirdiği yerler oldu. Sanayimiz, Fedai Başkanımın da söylediği gibi dumansız fabrikalardan oluşuyor. Çevre dostu sanayi ile Akyurt’umuz daima temiz kalacak. Havaalanının direkt uçuşları yapması, fuar alanının tamamlanması, Türkiye’nin en büyük Polis Meslek Yüksekokulunun ilçemizde yapılması, Otonomi gibi çok büyük projeler Akyurt’un patlama yapmasını sağlayacak. Bugün geldiğimiz nokta bile çok çok iyiyken, daha iyisini yapabilmek için buradayız. Yakınımızda Melikşah var. Buranın sıcak suyunu ilçemizdeki oteller kullanmaya başladı. Termal açıdan da öne atılmak için bu önemli bir fırsat. Bizler Akyurtlu’yuz. Hepimiz birbirimizi tanırız. Burada başlayan hayatımız burada sona erecek. Önemli olan Belediye başkanı olmak değil, Akyurt’a hizmet etmek. Başkanlık geçicidir. Bizler görevimiz bitince de sizlerin içinde olmaya devam edeceğiz. Bu panelin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

AKYURT İL OLSUN

Akyurtluların unutamadığı siyasetçi, Sağlık Eski Bakanı Halil Şıvgın, Akyurt ile ilgili anılarını paylaştığı konuşmasında “Akyurt’ta çok güzel dostlarım var. Bu bölgenin insanıyız. Akyurtlular beni unutmadı, ben de sizleri unutmadım. 1990 yılında rahmetli Özal’ın yardımcısıyken Akyurtluların isteğiyle kendisine gittim. İlçe yapalım dediğimizde Özal Akyurt’un çok küçük olduğunu, bin 500 seçmeni olduğunu söyledi. “Ben de oranın seçmeniyim, beni de Akyurt nüfusuna katın.” dedim. Uğraştık, didindik, Akyurt ilçe oldu. Hedeflerinizi büyük tutun. Bize “Büyümez.” “Gelişmez.” dedikleri Akyurt’a bir de bugün bakın. Ankara’da Ankaralı milletvekili sayısı yok denecek kadar az. Eğer temsil istiyorsanız, Çubuk, Pursaklar, Kalecik gibi ilçelerin merkezinde Akyurt’u bir vilayet merkezi yaparak, kendi vekilinizi Meclis’e gönderin. Bunu espri konusu olsun diye değil, gerçekten inandığım için söylüyorum. Böyle bir Belediye Başkanınız varken bunu yapabilirsiniz. O, ne yapacağını iyi biliyor. Değerli hemşerilerim, hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Biyogaz Santrali Kuruluyor

Biyogaz Santrali Kuruluyor

reklam
reklam
Tasarım | www.aksiyonreklam.com